Velik uspeh folklorne skupine !

Folklorna skupina Svoboda Mengeš, se je z močnega mednarodnega folklornega festivala v Sarimsakliju v Turčiji, vrnila s pokalom. Med 22 skupinami iz 12 držav, je v tekmovalnem delu osvojila odlično tretje mesto! Zmagali so "bojno razpoloženi" folkloristi iz Senegala, drugi so bili, s skorajda 50 člansko zasedbo, Grki. Uspeh je toliko večji, ker so za seboj pustili profesionalne zasedbe iz Slonokoščene obale in Nigerije. Brez odličja so ostali favoriti Srbi, ki so na festivalu sodelovali s kar šestimi skupinami.

Neverjeten uspeh gre najbrž pripisati dejstvu, da je med Mengeškimi folkloristi ves čas vladalo pozitivno in kolegijalno vzdušje, ki so ga profesionalno znali prenesti tudi na oder. Po odličnem revijalnem nastopu, se je folkloristom posrečil še nastop v tekmovalnem delu. Odplesali so brezhibno, z veliko spontanosti in igre, kar je navdušilo tekmovalno komisijo.

Sicer pa je sam festival minil v prijetnem vzdušju, z veliko druženja, športnih aktivnostih in zabave. In najpomembneje, vrnili so se srečno in zdravi, z novimi izkušnjami in plani za v naprej.

Free Joomla Lightbox Gallery