Razno

Nastop MePZ na spominski slovesnosti

Spominska slovesnost Združenja borcev NOB Mengeš

Občinska organizacija Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Mengeš 30. 1. 2016 pripravlja spominsko slovesnost ob 73. letnici poboja talcev in spomina na vse žrtve v drugi svetovni vojni iz občine Mengeš.

koncert ob 40 letnici MePZ

     

 

Vpis novih članov v MePZ

VABILO
 
Mešani pevski zbor Svoboda Mengeš vabi moške pevce ( bariton, bas ), da se pridružijo zboru. 
Vaje imamo vsak ponedeljek in sredo od 20. do 22. ure v pevski sobi v Kulturnem domu Mengeš.
Za več informacij pokličite na tel. 041 686 312  Germana Leben.
 
Vabljeni v dobro družbo in k dobremu dirigentu.
 
Germana Leben
Predsednica zbora

Letni koncert 17.6.2011

MePZ Svoboda Men

LETNI KONCERT

V petek, 17. junija je bil lep večer. Grad Jablje so s  pesmijo oplemenitili pevci in pevke MePZ Svoboda Mengeš, za obiskovalce letnega koncerta pa je bila  dvorana jabeljskega gradu premajhna.
Zbor se je predstavil z novim programom in novim zborovodjo.  Na njihovo veliko zadovoljstvo jih od septembra lani vodi Aleksandar Spasić. V letošnji sezoni pa se jim je pridružilo tudi devet novih pevcev in pevk.
Pesmi, ki so jih predstavili, so bile iz različnih glasbenih obdobij – od duhovnih do sodobnih. Vse pesmi so bile občinstvu všeč, saj so vsako nagradili z močnim aplavzom. Vidno pa jih je  navdušila ruska ljubezenska pesem Zakaj sem te spoznala, ki jo je zbor zapel skupaj s sopranistko Urško Urbanija Žun.
V goste so povabili tudi tri nadarjene in obetavne soliste: izvrstno violončelistko Minjo Spasić ter dva učenca solo petja glasbene šole Domžale, Katjo Vesel, sopran in Tadeja Cerarja, bariton.
Na koncu  je povezovalka programa prijazno povabila moške z žametnim glasom, da se pridružijo zboru. Nujno potrebujejo vsaj en bariton in en bas. V prihodnje želijo  doseči zastavljene cilje, kar pomeni,  z lepo zvenečim petjem dvigniti kvaliteto zbora nad povprečje.

zbor z novim zborovodjem

Zbor z novim zborovodjem.

 

sopranistka urska urbanija zun1

Sopranistka Urška Urbanija Žun.

 

viloncelistka minja spasic

Violončelistka Minja Spasić.

 

sopranistka glasbene sole domzale katja vesel1

Sopranistka glasbene šole Domžale Katja Vesel.

 

baritonist glasbene sole domzale tadej cerar

Baritonist glasbene šole Domžale Tadej Cerar.

 

Zapisala
Olga Pavlin

Božična koncerta 2011

BOŽIČNA KONCERTA 2011

V cerkvi sv. Florjana v Trzinu in cerkvi sv. Mihaela v Mengšu


Mešani pevski zbor Svoboda pod vodstvom zborovodje Aleksandra Spasića je konec decembra 2011 priredil dva zelo uspela božična koncerta – v cerkvi sv. Florjana v Trzinu in cerkvi sv. Mihaela v Mengšu.

Krajani Trzina in Mengša, ljubitelji zborovskega petja, prijatelji in naši zvesti poslušalci so, na naše veliko zadovoljstvo, dodobra napolnili obe cerkvi. Božični koncert je bil naš prispevek k prazničnemu vzdušju Mengša in smo ga vpisali v seznam naših dosedanjih nastopov. Seznam je kar dolg, saj bomo letos praznovali že štirideset let delovanja. Z božičnimi skladbami različnih avtorjev, so poleg zbora naša ušesa pobožali tudi gostje – moška pevska skupina Kvartet Mi, sopranistka Urška Urbanija Žun, flavtistka Nina Reščič in pianist Jože Smrekar.
Pevska skupina Kvartet Mi je nastala pred dvema letoma in sprva prepevala podoknice dekletom, pri kakšni sveti maši, sčasoma pa tudi na različnih prireditvah, območnih revijah in srečanjih pevskih skupin. Z zahtevnostjo njihovih nastopov, se je širil tudi njihov repertoar in kmalu se je izkazalo, da štirje težko pojejo pet glasno pesem, lažje pa bi tudi dihali, ko bi dobili še kakšnega pevca. Tako so se jim pridružili še trije pevci in kvartet se je povečal na sedem pevcev. O spremembi imena pa zaradi številnih nastopov še nimajo časa razmišljati. Na koncertu so se predstavili s šestimi slovenskimi ljudskimi božičnimi pesmimi.

Sopranistka Urška Urbanija Žun je z zborom zapela dve pesmi, štiri samostojne skladbe pa ob spremljavi flavtistke Nine Reščič in pianista Jožeta Smrekarja.

Zahvaljujemo se župnikoma Boštjanu Gučku iz Trzina in Janezu Avseniku iz Mengša, ki sta nam tudi tokrat velikodušno omogočila, da smo z božičnima koncertoma polepšali večer poslušalcem in tudi sebi.
Preden je zadonela Sveta noč, smo se spomnili našega dragega pesnika Toneta Pavčka

Na svetu si da gledaš sonce,
Na svetu si, da greš za soncem
Na svetu si, da sam si sonce
In da s sveta odganjaš sence.


Poslušalcem (in bralcem Mengšana) želimo v letu 2012 čim več toplega sonca in prav nobene sence.
Da bi našli tiste drobne poti, ki vodijo od srca do srca, k sreči, zdravju in zadovoljstvu.Besedilo: Olga Pavlin
Foto: Janko Skok

Free Joomla Lightbox Gallery