Letni koncert 17.6.2011

MePZ Svoboda Men

LETNI KONCERT

V petek, 17. junija je bil lep večer. Grad Jablje so s  pesmijo oplemenitili pevci in pevke MePZ Svoboda Mengeš, za obiskovalce letnega koncerta pa je bila  dvorana jabeljskega gradu premajhna.
Zbor se je predstavil z novim programom in novim zborovodjo.  Na njihovo veliko zadovoljstvo jih od septembra lani vodi Aleksandar Spasić. V letošnji sezoni pa se jim je pridružilo tudi devet novih pevcev in pevk.
Pesmi, ki so jih predstavili, so bile iz različnih glasbenih obdobij – od duhovnih do sodobnih. Vse pesmi so bile občinstvu všeč, saj so vsako nagradili z močnim aplavzom. Vidno pa jih je  navdušila ruska ljubezenska pesem Zakaj sem te spoznala, ki jo je zbor zapel skupaj s sopranistko Urško Urbanija Žun.
V goste so povabili tudi tri nadarjene in obetavne soliste: izvrstno violončelistko Minjo Spasić ter dva učenca solo petja glasbene šole Domžale, Katjo Vesel, sopran in Tadeja Cerarja, bariton.
Na koncu  je povezovalka programa prijazno povabila moške z žametnim glasom, da se pridružijo zboru. Nujno potrebujejo vsaj en bariton in en bas. V prihodnje želijo  doseči zastavljene cilje, kar pomeni,  z lepo zvenečim petjem dvigniti kvaliteto zbora nad povprečje.

zbor z novim zborovodjem

Zbor z novim zborovodjem.

 

sopranistka urska urbanija zun1

Sopranistka Urška Urbanija Žun.

 

viloncelistka minja spasic

Violončelistka Minja Spasić.

 

sopranistka glasbene sole domzale katja vesel1

Sopranistka glasbene šole Domžale Katja Vesel.

 

baritonist glasbene sole domzale tadej cerar

Baritonist glasbene šole Domžale Tadej Cerar.

 

Zapisala
Olga Pavlin