Božična koncerta 2011

BOŽIČNA KONCERTA 2011

V cerkvi sv. Florjana v Trzinu in cerkvi sv. Mihaela v Mengšu


Mešani pevski zbor Svoboda pod vodstvom zborovodje Aleksandra Spasića je konec decembra 2011 priredil dva zelo uspela božična koncerta – v cerkvi sv. Florjana v Trzinu in cerkvi sv. Mihaela v Mengšu.

Krajani Trzina in Mengša, ljubitelji zborovskega petja, prijatelji in naši zvesti poslušalci so, na naše veliko zadovoljstvo, dodobra napolnili obe cerkvi. Božični koncert je bil naš prispevek k prazničnemu vzdušju Mengša in smo ga vpisali v seznam naših dosedanjih nastopov. Seznam je kar dolg, saj bomo letos praznovali že štirideset let delovanja. Z božičnimi skladbami različnih avtorjev, so poleg zbora naša ušesa pobožali tudi gostje – moška pevska skupina Kvartet Mi, sopranistka Urška Urbanija Žun, flavtistka Nina Reščič in pianist Jože Smrekar.
Pevska skupina Kvartet Mi je nastala pred dvema letoma in sprva prepevala podoknice dekletom, pri kakšni sveti maši, sčasoma pa tudi na različnih prireditvah, območnih revijah in srečanjih pevskih skupin. Z zahtevnostjo njihovih nastopov, se je širil tudi njihov repertoar in kmalu se je izkazalo, da štirje težko pojejo pet glasno pesem, lažje pa bi tudi dihali, ko bi dobili še kakšnega pevca. Tako so se jim pridružili še trije pevci in kvartet se je povečal na sedem pevcev. O spremembi imena pa zaradi številnih nastopov še nimajo časa razmišljati. Na koncertu so se predstavili s šestimi slovenskimi ljudskimi božičnimi pesmimi.

Sopranistka Urška Urbanija Žun je z zborom zapela dve pesmi, štiri samostojne skladbe pa ob spremljavi flavtistke Nine Reščič in pianista Jožeta Smrekarja.

Zahvaljujemo se župnikoma Boštjanu Gučku iz Trzina in Janezu Avseniku iz Mengša, ki sta nam tudi tokrat velikodušno omogočila, da smo z božičnima koncertoma polepšali večer poslušalcem in tudi sebi.
Preden je zadonela Sveta noč, smo se spomnili našega dragega pesnika Toneta Pavčka

Na svetu si da gledaš sonce,
Na svetu si, da greš za soncem
Na svetu si, da sam si sonce
In da s sveta odganjaš sence.


Poslušalcem (in bralcem Mengšana) želimo v letu 2012 čim več toplega sonca in prav nobene sence.
Da bi našli tiste drobne poti, ki vodijo od srca do srca, k sreči, zdravju in zadovoljstvu.Besedilo: Olga Pavlin
Foto: Janko Skok

Free Joomla Lightbox Gallery