MePZ

Pevci

1. SOPRAN

1

Brank Vera

2

Golob Meta

3

Pavlin Olga

4

Gajšek Irena 

   
   

2. SOPRAN

1

Ogrinc Suzana

2

Pirnat Marina

3

Smodiš Tatjana

4

Saje Martina

   
   

1. ALT

1

Kač Stanka

2

Anžin Alenka 

3

Kokalj Jana

4

Tabernik Katja

5

Boštjančič Angela

6

Perdan Ocepek Manica 

   
   

2. ALT

1

Hribar Irena

2

Dugić Aleksandra

3

Leben Germana

4

Avšič Erna

5

Košir Breda 

   
   

1. TENOR

1

Burgar Tone

2

Gerbec Ivana 

3

Močan Janez

4

Čebul Andrej

   
   

2. TENOR

1

Prešeren Janez

2

Požek Miha

   
   

BARITON 

1

Kozlevčar Sašo

2

Banko Franci

3

Mihelčič Miha

4

Nograšek Jan 

5

Koželj Matjaž

   
   

BAS

1

Vrhovnik Marjan

2

Zarnik Vinko 

3

Korbar Tomaž

   

ZBOROVODJA

1

Kocen Iztok 

   

 

KOREPETITOR

1

Banko Franci

   

 

GLASOVNA TEHNIKA 

1

Urbanija Žun Urška  

 

Iztok Kocen

Zborovodja Iztok Kocen (1986) je končal študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, zdaj pa je redni podiplomski študent na Oddelku za kompozicijo in glasbeno teorijo v razredu Dušana Bavdka ter študent dirigiranja v razredu Marka Letonje. Njegove avtorske skladbe so doživele uspešne izvedbe v tujini (Madžarska, Hrvaška, BiH … ) in doma. Na poustvarjalnem področju je dejaven predvsem kot zborovodja PAZ Vinko Vodopivec in MePZ Svoboda Mengeš, je korepetitor in pianist ter sodeluje z različnimi vokalno-inštrumentalnimi zasedbami.

O zboru

Zbor, ki je bil ustanovljen leta 1972, deluje v okviru Kulturnega društva Svoboda Mengeš. Amaterske pevce vseh starosti druži veselje do petja, nastopanja in ohranjanje zborovske tradicije v Mengšu.

Dosežki zadnjih dveh let: srebrno priznanje na Mednarodnem festivalu adventne in sakralne glasbe v Pragi novembra 2008 in bronasto priznanje na mednarodnem festivalu adventne glasbe v Bratislavi, decembra 2009.

Zborovodja: Iztok Kocen

Koledar MePZ

Božični koncerti v treh občinah

Božični koncerti v treh občinah

MePZ Svoboda Mengeš vsako leto poje božične pesmi v treh cerkvah: v decembru v cerkvi Sv. Florjana v Trzinu in Sv. Mihaela v Mengšu, januarja pa sledi še koncert v cerkvi Sv. Petra v Komendi. Letos so se predstavili z novim programom in novim zborovodjem. Od septembra vodi zbor mlad glasbeni strokovnjak, Iztok Kocen. Naj se vam v letu 2015 izpolnijo vse sanje. In če stemorada pozabili nanje, ne obupajte in se vrnite vanje. Želimo vam, da bi vas v novem letu glas srca vodil pri iskanju tistega, česar se z besedami ne da povedati.

V zadnji pesmi so se pevci združili in zadonela je lepa in vsem zelo znana Sveta noč, Franza Gruberja. »Iz vaške cerkvice v Avstriji je leta 1818 šla po vsem svetu. Ni več zemeljske celine, kjer je ne bi peli, v katedralah velemest, pred jaslicami v leseni koči, pred dreveščkom v gosposkem salonu – povsod:

Sveta noč, blažena noč!« (vir: Božič na Slovenskem).

Ob koncu koncerta se je povezovalka programa zahvalila vsem, ki so pomagali pri izvedbi koncerta, še posebej pa župnikoma, Boštjanu Gučku in Janezu Avseniku, ker sta tudi letos velikodušno omogočila izvedbo božičnega koncerta in s tem polepšala večer poslušalcem in tudi pevcem.

Olga Pavlin


 

 

 

 

 

 

Subcategories

  • Razno

    Mešani pevski zbor

    Article Count:
    13